Yhteiskunnasta

Venäjän skandaalin käryinen voitto

Venäjä voitti taiturimaisten tähtien ylivoimapelin turvin. Siihen tarvittiin tosin apua. Kotisohvalta moni näki venäläisten teatraaliset kaatumiset suomalaisjäähyineen. Vastaavasti pelin alussa Malkinin poikittainen Haulan kasvoille ei tuonut tuomiota lainkaan. Venäläisyleisö sai tuomarit puolelleen.

 

Venäläiset lienevät haistaneen heidän kaatumisilleen herkän pillin jo varhain ja lähtivät kalastelemaan. Heillä oli myös tiedossa Pekka Rinteen kova taso ja oman ylivoimapelin loistokkuus. Tasakentällisin Venäjä ei pystynyt hyödyntämään taitopotentiaaliaan kunnolla, joten ratkaisut haettiin ylivoimista. Ja näyttää, että niitähän hankittiin.

 

Tuomariedun ohella finaaliin liittyi skandaali Venäjän päävalmentajan toimitsijakiellosta kurkunleikkauseleen takia. Nyt on selvää, että valmentaja rikkoi kieltoa. Hän ei pelkästään osallistunut häneltä kiellettyihin voitonjuhliin vaan oli puhelinyhteydessä valmennustiimiinsä koko ottelun ajan.

 

Venäläisten törkeydet kentällä, räikeä jäähyjen kalastelu, tuomarietu, pöytäkirjojen käpälöinnit ja päävalmentajan toimitsijakielto sekä sen rikkominen vievät ulkopuolisen silmistä vilpittömän myötätunnon. Rosvojoukon leima himmentää kisojen voittaneimman joukkueen saavutusta.

 

IIHF:llä riittääkin puitavaa. Znaroks on johtajana saattanut tuoda joukkueeseensa velmuilevan, sääntöjä ja niiden henkeä vähättelevän asenteen, eikä ote muutu ilman sanktioita, jos niilläkään. Miehen kohtaloa kannattaa seurata.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Suomen Kuvalehden viimeisin numero kirjoittaa kotikenttäedusta. Sitähän pelissä oli kaiken muun kummallisuuden lisäksi mukana. Kotikenttäetuun liittyy myös tuomareiden kyvyttömyys nähdä kaikkea mitä kentällä tapahtuu.

Minusta venäläisten kanssa ei kannattaisi enää pelata. Pelin henki on sama kuin kaikessa muussakin.

Venäläiset olivat sitä paitsi törkeän kovaotteisia, eihän sekään voi olla reilun pelin henkeä. Rosvo- ja roskajoukkoa kaikki tyynni.

Voitto ei ollut voitto, vaan häpeä.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Tuomari  Lars Brüggemannin tallissa on varmaan uusi bemari tai kesämökki Laatokalla Valamon luostarisaarella Putinin mökin vieressä...

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Se olisikin mielenkiintoinen kytkös, jos löytyisi.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Antanee hyvän kuvan naapurimaan toimista ja moraalista.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Viisumivapaus vaan venäläisille...
Miksi kukaan ei enää puhu kyseisestä aiheesta?
Niinpä...

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Miksi kukaan ei enää puhu kyseisestä aiheesta?"

Tapahtumat Krimillä ja muualla Ukrainassa jäädyttivät ensimmäiseksi juuri viisumivapaus-kaavailun. Uuteen starttiin tarvitaan runsaasti aikaa ja luottamuksen rakentamista.

Yrjö Matilainen

Kun ajattelee miten paljon korruptiota on joissain Suomen "lähiulkomaissa", niin kannattais varmaan tehdä verotarkastus tuomarien kotitalouksiin vuoden päästä.

Käyttäjän Leppis1949 kuva
Pauli Leppä-aho

Hyviä huomioita joista myös itse jälleen kirjoitin omassa blogissani.